top of page

AUTOMOTIVE CX AWARD NEDERLAND

Welk autobedrijf biedt de beste klantbeleving in 2024?

Biedt jouw bedrijf de beste klantbeleving in 2024? Bezoek het #DCDW Event 20 november en hoor welke dealer-holdings en merken de Automotive CX Award hebben gewonnen! (Gratis voor autobedrijven). 

VISIE

Waarom Customer Excellence?

Klanten in de automotive sector zijn goed geïnformeerd en hebben hoge verwachtingen. Met eenvoudige vergelijkingen van prijzen en kenmerken, is het essentieel voor bedrijven om zich te onderscheiden via Customer Experience (CX). Met de Automotive CX Award gaan we kijken welk autobedrijf in Nederland de beste klantbeleving biedt, online en offline.

Schermafbeelding 2023-08-29 om 11.09.55.png

Automotive CX Award

Deze award benadrukt het belang van klantbeleving in de automotive sector. Het is een instrument om de dienstverlening in de branche te verbeteren, zodat dealerbedrijven en merken hun prestaties kunnen benchmarken. Door het uitvoeren van klantbelevingsonderzoeken hebben we bij de top-20 dealer holdings en top-20 automerken de klantbeleving in kaart kunnen brengen. Lees het onderzoeksrapport en bekijk welke dealerholdings en automerken de beste klantbeleving bieden.

Flitsers in de schemering

Belang van snelle lead-opvolging

In het competitieve landschap van de automotive sector is snelle lead-opvolging cruciaal. Klanten verwachten onmiddellijke reacties en bedrijven moeten aan deze verwachtingen voldoen om succesvol te zijn.

De rol van technologie in CX

Technologische innovaties, zoals digitale showrooms en virtual reality testritten, bieden unieke kansen om de klantbeleving te verbeteren. Bedrijven die investeren in deze technologieën hebben een voorsprong in de markt.

codering
Telefoongesprek

Kwaliteit van klantcontact

Het verbeteren van de kwaliteit van klantcontact kan variëren van het implementeren van chat tot het geven van directe feedback. Door klanten uitzonderlijk goed te bedienen, worden ze loyale fans.

Het belang van snelle respons

In een tijdperk waarin klanten directe antwoorden verwachten, is een snelle reactie op online leads essentieel. Het biedt klanten vanaf het eerste contact een 'wow' ervaring.

Snel rijdende auto
Autodeur openen

Showroom ervaring

De showroom blijft een cruciale plek waar klanten een merk echt ervaren. Het bieden van een premium beleving in de showroom betekent dat de klant vanaf het eerste contact centraal staat.

Feedback en verbetering

Feedback van klanten is onmisbaar voor verbetering. Directe feedback en coaching na een klantbezoek helpen verkoopadviseurs om hun gedrag te optimaliseren en de klantbeleving te verhogen.

Witte auto's
Schermafbeelding 2023-08-29 om 11.09.41.png

Ons onderzoek in cijfers

25%

van de leads werd niet opgevolgd

70%

van de klanten werd gevraagd naar hun wensen voor de auto

25%

van de klanten werd binnen een uur benaderd

60%

van de klanten koopt een auto

SAMENWERKEN

De initiatiefnemers

De Automotive CX Award is een initiatief van Multi-Value, vibber, #DCDW en CARMEN Automotive BDC. Vier organisaties die elk vanuit een eigen discipline opereren, om de kwaliteit van de dienstverlening in de automotive sector te helpen verbeteren en van meer klanten fans te maken.
Wilt u meer weten over onze organisaties en hoe wij u van dienst kunnen zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

bottom of page